Påske-klassiker: Ægget

Det er Påske og derfor byder vi på en lille Påske-special i vores serie om klassikere. Denne uges klassiker er i anledningen af påsken naturligvis Ægget af Arne Jacobsen. Ikke just et påskeæg som vi kender fra lige netop disse dage, men derimod et møbelikon af de helt store af slagsen. Ægget, model FH3317, er tegnet i år 1958, og er tegnet til SAS Royal Hotel, som en del af den totalindretning Arne Jacobsen som bekendt blev hyret til at udføre for hotellet.

På de tidlige modeller er foden på stolen støbt i ét stykke aluminium, hvilken man i 1973 ændrede i produktionen således soklen blev sat sammen af foden og en stålrørssøjle. Endvidere er de tidlige modeller noget tyndere/finere i polstringen end de nyere. Den dertilhørende siddepude og vippefunktionen tilhører også de nyere modeller af Ægget.

Stolen er et af de største ikoner inden for dansk møbelkunst og design og er vel tæt på at være klassikeren og alle klassikere. Til hotellet tegnede Arne Jacobsen også en sofamodel af Ægget. Et møbel ikke mange kender ikke – du kan læse mere om Ægget-sofaen her: http://skandinaviskdesign.dk/aegget-sofaen-den-grimme-aelling/

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

bb

Tryk på “Klassiker”-tagget her under for at se flere gennemgange af klassikere her på bloggen.

Tryk på “Mærkedag”-tagget for at se flere indlæg i relation til diverse mærkedage.

Skriv et svar