Påskeklassiker: Det Hængende Æg

Påsken er over os, og det kalder naturligvis på en påskeklassiker: Det Hængende Æg. Der er hverken tale om et lille hyggeligt stykke dekoration i form af et æg hængende i vinduet eller et lækkert chokoladeæg – men derimod om et af Nanna Ditzels fineste værker. Rent faktisk er hængestolen designet af både Jørgen og Nanna Ditzel, der tilbage i år 1957, i stor grad var med til at give kurvemøblerne en renæssance på et tidspunkt, hvor denne type møbler ellers var noget faldende i popularitet.
Stolen er fremstillet hos den anerkendte kurvemager, R. Wengler, der uden tvivl var blandt landets absolut førende producenter og udviklere inden for rattan, peddigrør og flet i netop denne tidsperiode. Stolen produceres fortsat den dag i dag – dog i Italien og ganske sikkert ikke helt i den oprindelige kvalitet.

Navnet “Det Hængende Æg” er faktisk ikke helt korrekt. Oprindeligt blev stolen navngivet Hængekurvestolen, men hvor den på engelsk går under navnet The Hanging Egg. Ægget er fremstillet i netop peddigrør og med en tilhørende pude betrukket med stof i diverse farver.
Udover denne Hængekurvestol, så har Ditzel-parret og Nanna Ditzel også designet flere møbler i netop dette univers; Kurvestolen, Karminstolen, Madamestolen, en gyngestol m.fl. Stolen var ydermere blandt favoritterne hos Nanna Ditzels gode ven, Verner Panton.

egg-swing-chair-nanna-and-jorgen-ditzel-p3466_2_iosapp_zoom

Tryk på “Klassiker”-tagget eller “Mærkedag”-tagget her nedenfor for at se flere indlæg i netop disse to serier her på bloggen.

Skriv et svar