arne vodder skænk

Portræt af Arne Vodder – Moderne som aldrig før

Arne Vodder er en af vort lands mest betydningsfulde møbeldesignere – dog ikke en af de mest kendte i den bredde befolkning. Han er dog væsentligt anerkendt både i ind- og udlandet, og så er hans møbler netop nu rent faktisk mere moderne end før.
Arne Vodder, der er født tilbage i 1926 og døde så sent som i 2009, startede ud som udlært på Skolen For Boligindretning i år 1945 som blot 19-årig – en skole med snedkermester Niels Vodder i spidsen. Få år efter, i 1947, blev Arne Vodder så uddannet arkitekt på Kunstakademiet i København, hvor han i disse år havde Finn Juhl som underviser og mentor. Specielt hans uddannelse under Finn Juhl kunne efterfølgende tydeligt ses i Arne Vodders design.

vodder i stohedstiden i 60'erne arne vodder som gammel
(Her ses Arne Vodder henholdsvis i storhedstiden i 1960’erne og så som gammel)

I 1951 etablerede Arne Vodder så egen tegnestue og derfra tog tingene for alvor fart. I år 1953 startede han i samarbejde med sin kompagnon, Viggo Velin, et frugtbart og meget succesfuldt samarbejde med firmaet Sibast Møbler, hvortil Arne Vodder i perioden fra slut 50’erne og til start 60’erne tegnede møbler, der skulle vise sig at blive hans mest populære og eftertragtede designs. Det var også hans iøjnefaldende designs for Sibast Møbler, der slog hans navn fast som anerkendt møbelarkitekt i selveste USA.
Arne Vodder har derudover tegnet møbler for Fritz Hansen, Erik Jørgensen, Glostrup Møbelfabrik, France & Daverkosen (France & Søn og Cado), Bovirke og Slagelse Møbelfabrik m.fl.
Derudover skal det nævnes at Arne Vodder i 25 år arbejdede som husarkitekt for Havemanns Magasin A/S, han har deltaget i tegningen og opførelsen af over 1000 typehuse for firmaet Borg & Vodder Huse, samt hans designs har haft separate udstillinger i bl.a. London og New York.

Her får du et godt udpluk af Arne Vodders fineste værker.

arne vodder kommode
(Arne Vodder kommode)

arne vodder lænestole, Glostrup Møbelfabrik
(Arne Vodder lænestole fra Glostrup Møbelfabrik)

arne vodder skænk
(Arne Vodder skænk, tegnet i 1959 og produceret hos Sibast Møbler. Et af Arne Vodders absolute fineste værker, der bl.a. har vundet priser i Milano)

arne vodder natborde
(Arne Vodder natborde)

arne vodder for Bovirke ,Hestesko-stolen
(Arne Vodder “Horseshoe” sofa, tegnet i 1952 og produceret hos Bovirke)

nyreformet sofabord, arne vodder, sibast
(Arne Vodder nyreformet sofabord, tegnet i 1963 og produceret hos Sibast Møbler)

arne vodder
(Arne Vodder skænk, produceret af Sibast Møbler)

arne vodder, fritz hansen
(Arne Vodder lænestol, tegnet i 60’erne og produceret hos Fritz Hansen)

Arne-Vodder-kommode-sibast-furniture-200x300
(Arne Vodder kommode, produceret af Sibast Møbler)

Tryk på “Portræt”-tagget her unde for at se flere portrætter af ikoner inden for skandinavisk design her på bloggen.

Skriv et svar