Royal-skuffer

Det skal her på bloggen nu handle lidt om et af de, i det store hele, noget mere ukendte værker fra Arne Jacobsens hænder. Arne Jacobsen tegnede tilbage i år 1958 disse væghængte skuffer – som blot en lille del af hans totaldesign af det storslåede SAS Royal Hotel i København, hvorfra designikoner som Ægget og Svanen også nedstammer. Skufferne her blev tegnet eksklusivt til hotellets værelser og kom derfor aldrig senere i serieproduktion, hvilket gør dem til reelle samlerobjekter, og i sagens natur er de både yderst sjældne og også meget eftertragtede, når de en sjælden gang i mellem dukker op til salg. Endvidere menes det faktisk, at en del af det i forvejen relativt begrænsede antal af skufferne gik tabt i forbindelse med den store renovering af hotellet for år tilbage.
Skufferne er i øvrigt udført med front af skuffen i såkaldt wenge-træ, sider og top i blåligt formica, der komplementerede datidens farvespil på værelserne, og ikke mindst med greb og bagbeslag til ophæng i rustfrit stål. Det var ydermere hos fabrikanten Weber & Asmussen, at skufferne i sin tid blev fremstillet.

Udover disse viste væghængte skuffer, så tegnede Arne Jacobsen i samme ombæring også små kommoder bestående af henholdsvis både én, to og tre skuffemoduler, som så var opsat på stålben i modsætningen til de vægmonterede her. Også de multifunktionelle sminkeborde på hotellets værelser var i samme design.

(Billedet øverst er fra dmk.dk)

Tryk på “Klassiker”-tagget lige her nedenfor for at se flere indlæg i netop denne kategori her på bloggen.

Skriv et svar