Portræt af Simon Henningsen – Søn af PH

Alle kender Poul Henningsen – men hvor mange kender egentlig til hans søn, Simon Henningsen, der ligeledes er arkitekt og lampedesigner? Simon P. Henningsen, der var søn af Else Strøyberg og Poul Henningsen, blev født 1920 og døde som kun 54-årig i 1974 – blot syv år efter sin fars død. Han er for mange et uskrevet blad, men ikke desto mindre har han tegnet en lang række mere eller mindre kendte lamper for firmaet Lyfa. Dog vil han for evigt stå i skyggen af sin far, der også internationalt er et designikon.

Derudover har Simon Henningsen udmærket sig ved sit arbejde for Tivoli i København, hvor han i år 1948 overtog stillingen som arkitekt for forlystelseshaven fra sin far. Han er i Tivoli manden bag bl.a. Restaurant Perlen (1968) og Restaurant Promenaden (1961), Plænen (1968), Promenadepavillonen (1961), Smøgen (1952), Hængende Haver (1955), samt en legeplads i Tivoli, diverse selskabslokaler i Tivoli og broen over Tivolisøen – fælles for disse tre sidste punkter er dog at de den dag i dag er fjernet igen.

simon3
(Billedet af Tivoli-lampen er fra modestfurniture.com)

Tryk på “Portræt”-tagget her under for at se flere små portrætter her på bloggen.

2 tanker om “Portræt af Simon Henningsen – Søn af PH

 1. Hej igen Erik,
  De to billeder af Divan 2 er også mine … Slet dem venligst med det samme!
  Du bliver altså nødt til at spørge om du må bruge andre folks ting, det går ikke bare at gøre det … det er en regning på 3.500 + moms pr. stk, hvis du ikke passer på – og det er næsten synd, når du nu bare vil udbrede kendskabet til smukt design …

  OG … før du når at spørge … nej desværre, jeg giver ikke tilladelse til at nogle af min billeder bruges af andre end mit eget selskab – jeg har en forretning som har betalt for dem – og som du nok kan regne ud er det ikke billigt at tage billeder af disse smukke designs – de skal jo lige findes og købes ind først ; )

  Jeg håber du forstår, at jeg prøver at holde en venlig tone, selvom det vi her taler om jo reelt er tyveri – og jeg faktisk ikke synes du kan være det benkendt – jeg kan jo også genkende andres billeder på dine sider!

  Bedste hilsener,
  Houston

  1. Hej Houston.

   De er naturligvis hermed fjernet. Jeg beklager meget. På de gamle blogindlæg havde jeg beklageligvis ikke mit hoved med mig.

   Hvis du har flere liggende hos mig, så informér mig hellere end gerne og så fjerner jeg ASAP. Jeg beklager.

   Bedste hilsner
   Erik

Skriv et svar