Sjældne værker af Arne Jacobsen, Wegner og Finn Juhl på auktion

Når der torsdag d. 26/9 afholdes design-auktion hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner i Bredgade i Købehavn – så bliver det med flere sjældne værker der skal under hammeren. Både Arne Jacobsen, Hans J. Wegner og ikke mindst Finn Juhl – sidstenævnte for hvem der er yderst velrepæsenteret på den kommende auktion – har alle tre flere værker med på auktionen. Her nedenfor vil jeg se nærmere på nogle af de mere sjældne af slagsen.

Stelling-bordlampe, tegnet af Arne Jacobsen tilbage i år 1935 og fremstillet hos Louis Poulsen, hvor lampen var i produktion i årene frem til 1937. Bordlampen, der er lavet til fastmontering på bord, blev designet til Stellings Hus, der var beliggende på Gammeltorv 6 i København. Dog blev den efterfølgende også anvendt som en del af interiøret i Landmandsbanken, ligeledes beliggende i København. Fremstillet med justérbar arm og skærm og udført i messing. Lampen er vurderet til 60.000-80.000 kr.

(Billede fra Bruun Rasmussen)

Knibtangen, tegnet af Hans J. Wegner tilbage i år 1956 og fremstillet hos snedkermester Johannes Hansen. Den sammenklappelige lange dækstol, der i øvrigt menes kun er fremstillet i ganske få eksemplarer, blev fremvist på det årlige Snedkerlaugets Møbeludstilling i Købehavn. Udført med stel i massiv egetræ, opsat på hjul på de to bagerste ben, beslag af forkromet stål og messing , selve sæde og ryg-stykket af flettede gjorde samt med en tilhørende nakkepude i grønt uld. Knibtangen er vurderet til 250.000 kr.

(Billede fra Bruun Rasmussen)

Hvilestol, tegnet af Finn Juhl tilbage i år 1943 og fremstillet af snedkermester Niels Vodder. Den yderst sjældne stol, der må siges at være ét af højdepunkterne på den kommende auktion, er formentlig kun er fremstillet i ganske få eksemplarer. Den blev fremvist på det årlige Snedkerlaugets Møbeludstilling i København. Stolen er fremstillet i lyst træ og fremstår senere hvidlakeret. Sæde og ryg polstret med grånistret uld og dybhæftet med skindbeklædte knapper. Stolen er vurderet til 200.000-300.000 kr., men lur mig om ikke netop sådan en stol her kan ende med at overraske.

(Billedet er fra Bruun Rasmussen)

(Billedet øverst er fra Bruun Rasmussen Kunstauktioner)

Tryk på “Vidste du at”-tagget lige her nedenfor for at se flere indlæg i netop denne kategori her på bloggen.

Skriv et svar