IMG_7653

The Old Garage

Jeg finder The Old Garage i centrum af Viborg i en hyggelig baggård, en rå fabriksbygning i røde mursten og med et gammel facadeskilt tager i mod mig, min nysgerrighed bliver vagt af den urbane stemning der leder mine tanker hen på Londons Soho og Berlins kvarterer med småindustri, handel og kultur. I gården er en kvinde og en mand ved at bære vare ud, alt bliver omhyggeligt placeret og overvejet hvor skal stå, så det tager sig bedst ud og giver kunden et glimt af hvad der venter dem i den gamle fabrik! Manden, bredskuldret og skaldet iført ternet skjorte, slidte jeans og store boots og kvinden med rødt højt hår og 50´er inspireret kjole passer perfekt ind i disse rammer og fuldender looket og ideen om de gamle ting fra en svunden tid, der her kan få nyt liv….Danskdesign

Dennis og Stine hedder manden og kvinden, de er kærester og har en fælles passion får indretning og i særdeleshed for den industrielle bolig indretning. Dennis byder mig straks ind i butikken, som består af et stort rum fyldt med lækre møbler, i mere eller mindre rå stil. Der er nips og stillebener over alt og jeg må rundt mere end 1 gang for at suge til mig af de finurlige påfund og de smukt opstillede møbler. Det der præger møblerne er metaller og træ og de har alle et råt men smukt udeseende der gør sig godt i den nordiske indretning. Butikken er Dennis domæne, og han gør det godt, han tager stor smilende i mod alle kunder og tager sig god tid til at vejlede og vise rundt. Han fortæller glad om hvor de enkelte ting kommer fra og historien bag møblet, man kan virkelig mærke at han brænder for at give kunden så god en oplevelse som muligt.

 

FullSizeRender-4I den ene ende af butikken er der bygget et værksted, det er bygget op af gamle vinduer og døre så kunderne kan se ind i værkstedet og følge med i arbejdsgangende.
Her holder Stine til, og hun er ved at klargøre et møbel, der er bestilt.
Det er et metal skab og Stine forklare nogle kunder, hvordan det skal slibes og poleres i voks så metallet kommer til at stå blankt men med en masse patina.
Værkstedet bugner af maler bøtter og slidte pensler det emmer af liv og gammelt håndværk. Og her kan kunderne selv få indflydelse på hvordan udtrykket i deres møbler skal være.

 

Dennis invitere mig med oven på for at se ”lejligheden” han fortæller at de har lavet en fuld funktionel lejlighed på hele 1. salen! Og det må man sige. Det første der møder mig er et herre værelse, med en slidt læder lænestol, en bugnende fyldt bogreol, smukke cognac glas, jagt trofæer, gamle industri lamper og ja den gamle kong Christian! Vi kommer videre ind i et stort rum, der er smukt indrette og kun i den industrielle stil.

Køkkenet består af en stor rå bordplade lavet af et gammelt parket gulv fra en tekniskskole, hvortil Stine har lavet et tungt stel i massive stolper, hvor der er brugt ølkasser som skuffer. Dennis fortæller at genbrug og upcykling er vigtig for dem og at de begge hele tiden for nye ideer til at bruge tingende igen og på en ny måde. I køkkenet fx er der på væggen brugt skuffer so hylder, vasken er en gammel vask fra et formningslokale og kogeøen et gammel ”gasbord” rummet går videre over i en spise afdeling med smukke afskallede gule metal stole rundt om et langbord og ved endevæggen er der ud af Gamle fyldningsdøre lavet en ”pejs” til bloklys. Den giver en fantastisk herskabelig stemning til rummet.

Dennis viser begejstret nogle chersterfield møbler frem. De er slidte og hullede, og utroligt smukke i deres cognac farvede patinerede læder de er akkompagneret af en kæmpe skibslampe brugt som pendel. Dennis fortæller at det er vigtigt for dem at inspirere kunden og at indretning skal være sjovt og skægt, og at de altid er på jagt efter det ”skæv” det er vigtigt at kunden får en historie med møblet..

FullSizeRender-1   FullSizeRender-2

Det er vigtigt for Stine og Dennis at vise kunden at alt er tilladt i indretningen. Og at man ikke skal være bange for at skille sig ud. Stine er uddannet malet hvilket klart kommer til udtryk i hendes leg

med maling og teknikker. Det ses bla. På døren til badeværelset der er udsmykket med kendte overskæg, for at bryde det rå lidt og få humor ind i indretningen. Stine og Dennis glæder sig meget til at deres webshop kommer op at køre så de kan nå endnu bredere ud med deres passion omkring industriel indretning.

Vi går videre rundt i lejligheden, og det er tydeligt at de har sans for indretning og for at præsenterer deres produkter bedst muligt. Lejligheden er et stort rum. Hvor det er selve indretningen der skaber de forskellige rum. Det eneste der har sit eget rum er badeværelset, som er et fantastisk smukt og lyst rum. Der er materialer som rå mursten og afskallede brædder. Selve badekaret på løvefødder er fritstående på et repos’ med udsigt gennem et stort værkfører vindue til baggården og Viborgs tage. Og på badeværelset går det samme gulv igen som i resten af lejligheden. Et smukt patineret trægulv, der tydeligt bære præg af at der tidligere har været bla. glarmester og stolefabrik i bygningen. En smuk gammel porcelænsvask fra en folkeskole står på en patineret rød kommode der for lov at stå som en skulptur i det ellers hvide og lyse rum. Hele butikken og lejligheden er meget gennemført og enormt inspirerende, man bliver fyldt med indtryk og gode ideer af at bevæge sig rundt, og det ender også med a jeg må gå et par runder mere inden jeg forlader den spændende bygning i centrum af Viborg.

IMG_7673 FullSizeRender

IMG_7620

Skriv et svar