Tove & Edvard Kindt-Larsen

Tove og Edvard Kindt-Larsen var ikke blot ægtefæller – de dannede sågar også par i deres virke som arkitekter, hvor de i perioden fra slut 1930’erne og op igennem 1940- og 50’erne, sammen tegnede en række møbler, hvor størstedelen fortsat den dag i dag kan betegnes som både moderne og eftertragtede.
Edvard Kindt-Larsen, der isoleret set vel sagtens er den bedst kendte af de to, levede fra år 1901-1982. Han blev uddannet på Byggeteknisk Skole som 21-årig i år 1922 og med efterfølgende studier på Kunstakademisk Arkitektskole, hvor han dimitterede fremme i ’27. Edvard Kindt-Larsen var endvidere også ansat som forstander på den anerkendte Kunsthåndværkerskolen i perioden fra 1945-1953. Det var i samme periode, nemlig år 1945, at ægteparret sammen etablerede deres egen tegnestue. Tove Kindt-Larsen, der levede fra 1906-1994, var ligesom sin mand også uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, og er derudover også kendt for en række designs af møbelstoffer og ikke mindst også bygningsarkitektur, som parret også beskæftigede sig med. Sofabordet på billedet øverst oppe tegnede parret i 1950’erne, og det var hos France & Søn/Daverkosen, at det blev fremstillet. Også møbelsnedkere såsom Gustav Bertelsen og Thorald Madsen har fremstillet møbler for Kindt-Larsen-parret.

Derudover skal det nævnes, at det i en lang årrække var Edvard, der arrangerede den årlige Københavns Snedkerlaugs Møbeludstilling, hvor nogle af de største møbeldesigns igennem tiden er blevet fremvist for befolkningen for første gang – inkl. deres velkendte og ikoniske taburet og Kaminstolen, henholdsvis fra 1939 og 1957, der i øvrigt begge tidligere er beskrevet her på bloggen.

(Billedet øverst er fra schalling.se)

Tryk på “Portræt”-tagget her nedenfor for at se flere indlæg i netop denne kategori her på bloggen.

Skriv et svar