Vidste du at… Arne Jacobsen og Flemming Lassen samarbejdede

Det er ikke mange konkrete samarbejdsudførelser vi den dag i dag kan se tilbage på fra tiden med vores store danske møbelarkitekter. Et af de få eksempler er denne sofa, der er tegnet af to af de helt store – nemlig studiekammeraterne Arne Jacobsen og Flemming Lassen. “Mayor” hedder sofaen, der er tegnet af de to møbelarkitekter helt tilbage i 1939.
Sofaen er tilegnet Søllerød Rådhus, som de to herrer også stod bag, og hvor den blev indviet sammen med rådhuset i 1942.

Arne Jacobsen kræver vidst ingen yderligere præsentation, og Flemming Lassen kender vi bl.a. for stolen “Den Trætte Mand”, der i 2014 blev solgt på auktion for 1,4 mil. kr., hvilken er den dyreste stol nogensinde her i Danmark. Derudover skal det nævnes, at de to arkitekter også arbejdede sammen om tegningerne til Fremtidens Hus og netop Søllerød Rådhus.

Sofaen kom først i industriel produktion her i 2012, da firmaet &Tradiotion tog den til sig. Det er også dem, der i dag bl.a. også står produktionen af Arne Jacobsens Bellevuelampe.

aj fl

Tryk på “Vidste du at…”-tagget for at se flere blogindlæg i denne kategori.

Skriv et svar