Vidste du at… Der også blev lavet en Bamsesofa?

Vidste du at… Der også blev lavet en Bamsesofa? De fleste kender Bamsestolen, som Wegner tegnede i år 1951, men det er nok de færreste, der ved at der rent faktisk også blev tegnet og fremstillet en sofamodel af den populære stol. Præcis som vi jo også kender det fra en række af de kendte lænestole, såsom Ægget, Høvdingestolen, Gryden, Den Spanske Stol m.fl., og som jeg i øvrigt i flere omgange har skrevet om her på bloggen, så blev der med dette design også fremstillet som sofa.

I slutningen af 1960’erne udviklede Wegner så en ny model af Bamsestolen – en udgave med brede og lidt mere kantede negle, og polstret med skum i stedet for de mange fjedre, som den oprindelige Bamsestols ryg er bygget op af. Det er netop denne senere og ret sjældne model af Bamsestolen, ved navn AP69, som altså også blev fremstillet i en helt unik sofamodel.

Både den oprindelige Bamsestol fra ’51, den nyere variant fra 60’erne og også sofamodellen her er produceret hos AP Møbler med snedkermester Anker Petersen i spidsen. I øvrigt har det eftersigende aldrig været muligt at dokumentere sofaen her i Wegners designarkiv, hvilket betyder at der formentlig såmænd er tale om en prototype og som derfor nok kun findes i dette ene, eller i hvert fald ganske få eksemplarer.

hans_wegner_1914-2007_a_new_papa_bear_armchair_model_ap69_designed_196_d6030857_002g hans_wegner_1914-2007_a_new_papa_bear_armchair_model_ap69_designed_196_d6030857gbamse3
(Her ses AP69, “Den nye Bamsestol” samt et billede af den unikke sofamodel)

Tryk på “Vidste du at…”-tagget her under for at se flere blogindlæg herinde i lige netop denne kategori.

En tanke om “Vidste du at… Der også blev lavet en Bamsesofa?

Skriv et svar