Vidste du at… Kjærholm havde designet en loftshængt lysestage

Vidste du at… Kjærholm havde designet en loftshængt lysestage? Møbelarkitekten Poul Kjærholm tegnede den imponerede spiralformede stage, eller lysekrone om man vil, der har plads til hele 33 lys, tilbage i år 1956. PK101 blev den navngivet og oprindeligt blev den fremstillet hos E. Kold Christensen, der var Kjærholms oprindelige møbelproducent, og hvor denne stage altså var i produktion fra år 1956-1978.
Derefter var stagen ude af produktion i nogle år, men sidenhen overgik produktionen for en kort årrække såmænd så til virksomheden PP Møbler, som ellers må siges at være bedst kendt for deres produktion af Wegner-møbler, og hvor lysestagen blev fremstillet i årene 1985-1989. Siden da har den ikke været i produktion.

PK101, der i øvrigt er fremstillet i mat stål, er ganske sjælden og heller ikke på auktioner ses den ofte. Med sin højde på intet mindre end 113 cm. kræver den sin plads i rummet, og også derfor er den jo som sådan aldrig blevet rigtig udbredt. Helt klart et af Poul Kjærholms mere ukendte og ikke mindst også specielle og særprægede designs – og så er den til og med faktisk udstillet på MoMA; Museum of Modern Art i New York.

(Billedet øverst er fra wright20.com)

Tryk på “Vidste du at…”-tagget her lige nedenfor for at se flere indlæg i lige netop denne kategori her på bloggen.

Skriv et svar