Vidste du at… Pagode-sofaen relanceres

Vidste du at… Pagode-sofaen relanceres her i 2017? Ægteparret og arkitektparret Tove og Edvard Kindt-Larsen designede tilbage i år 1956 deres Pagode-sofa, som altså nu bringes tilbage i live. Det er producenten Brdr. Petersens Polstermøbelfabrik, der med forventet produktionsstart her medio 2017, der altså relancerer sofaen på ny. Den kan dog allerede nu forudbestilles. Sofaen vil være tilgængelig i tre forskellige træsorter; teak, eg og valnød – og flere forskellige stofvarianter.
Trods relanceringen vil det i sagens natur dog være de oprindelige sofaer fra tilbage fra 50’erne, der vil være mest eftertragtede, når de en sjælden gang i mellem udbydes.

Sofaen er som nævnt designet tilbage i ’56 – en periode, hvor Tove- og Edvard Kindt-Larsen var meget aktuelle. Det var den anerkendte møbelsnedker Thorald Madsen, der fremstillede de oprindelige udgaver af sofaen, hvor den dengang, i modsætningen til nu, også blev fremstillet betrukket med læder. Et meget moderne udtryk, hvor de karakteristiske lave, nærmest flade armlæn og de smukke V-formede ben, får sofaen til et virke meget let og elegant i dens formsprog.
Pagode-sofaen var ydermere en del af Kindt-Larsens kollektion på ”Den Permanente Udstilling for Dansk Kunsthåndværk og Kunstindustri” i København i slutningen af 50’erne. Dog opnåede sofaen aldrig samme status som eks. deres velkendte Kaminstol og den ikoniske taburet, der begge også blev fremstillet hos samme snedkermester.

8903_1305669944_29c21af0120d41de06b74a0343923209duntitled

Tryk på “Vidste du at…”-tagget her nedenfor for at se flere indlæg i netop denne kategori her på bloggen.

Skriv et svar