Vidste du at… Unika Finn Juhl-bord på auktion

Vidste du at… Unika Finn Juhl-bord på auktion? Når Bruun Rasmussen onsdag d. 27/9 åbner dørene til efterårets store internationale auktion, er det med et noget så sjældent bord som ét af hovednumrene på auktionen. Drømmebordet hedder dette nærmest palet- eller bønneformede sofabord, der er tegnet af ingen ringere end Finn Juhl tilbage i år 1945. Det er i sandheden et helt specielt bord – ja sågar unika, da der så vidt det vides kun er fremstillet dette ene eksemplar, og hvilket var via specialbestilling i netop ’45.
Bordet er fremstillet med ben af cubamahogni og en turkis- eller lyseblå bordplade. Bordets mest iøjnefaldende funktioner er dog den indbyggede varmeplade, en lille beholder med glaslåg og ikke mindst også et guld opbevaringsrum midt på bordet, hvor der kan køres jalousilåge for. Farverne er klassisk Finn Juhl – og de går alle igen, hvis man tager et nærmere kig på hans eget hus i Ordrup, der i dag er en del af kunstmuseet Ordrupgaard.
Det var i øvrigt snedkermester Niels Vodder, som vi kender fra en række af hans største ikoner, der fremstillede Drømmebordet efter Finn Juhls tegninger og anvisninger. Bordet blev endvidere fremvist på det årlige Snedkerlaugets Møbeludstilling i København i ’45, hvilket du også længere nede kan se et foto af. Bordet er vurderet til 200.000-400.000 kr., hvilket selvfølgelig er rigtig mange penge – men når det er sagt, så vil det ikke overraske mig, hvis hammerslaget bliver højere, da der er tale om et unikaværk og Finn Juhl. Opmærksomheden vil i hvert fald være enorm – også fra udlandet.

Peter Kjelgaard, der er afdelingsleder inden for moderne design hos Bruun Rasmussen, fortæller her mere og fremviser Drømmebordet i denne lille video:

 

2_finn juhl bord3_finn juhl detalje
(Drømmebordet fra år 1945 af Finn Juhl. Billeder af Bruun Rasmussen)

4_finn juhl udstilling
(Drømmebordet omgivet af andre af Finn Juhls designs på Snedkerlaugets Møbeludstilling i år 1945)

Foruden det omtalte Drømmebord, er også et tidligt og derfor yderst sjældent set eksemplar af Finn Juhls kendte armstol fra år 1944 også inkluderet på den kommende auktion. En intet mindre end gudesmuk stol, der da også vurderes til 300.000-500.000 kr.

Tryk på “Vidste du at…”-tagget her nedenfor for at se flere indlæg i netop denne kategori her på bloggen.

Skriv et svar