4223481

Vidste du at… Erling Jessen med Mogensen look-a-like

Lighederne er yderst slående, når vi her ser nærmere på Erling Jessens lænestol ved navn Jagtstol. Det er Børge Mogensen og hans Den Spanske Stol du formentlig først tænker, når du ser nærmere på disse to lænestole på det store billede.
Faktisk ligner Jessens stole her en slags sammensætning af Mogensens to stole; Den Spanske Stol og ikke mindst Jagtstolen, med det hældende sæde og måden kernelæderet er monteret på ryglænet. De meget bredde armlæn kender vi fra Den Spanske Stol.

Erling Jessens design er fra år 1960 – og der er i hvert fald ingen tvivl om, at han med denne stol har været meget inspireret af møbelarkitekt Børge Mogensens stole fra henholdsvis år 1950 og ’58 – og det lagde Erling Jessen selv skam heller ikke skjul på.
Erling Jessen tegnede sin Jagtstol, som sagt i 1960, som hans bidrag til en konkurrence læderproducenten, Sadelmager & Tapetsererlauget, afholdte med håb om at finde det nye store danske håb inden for møbelarkitekturen. Da Jessen blev konfronteret med, at den meget lignede Mogensens stol, indrømmede han blot og tilføjede, at Børge Mogensen var hans helt store idol. Kort tid efter blev Erling Jessen faktisk ansat på Børge Mogensens tegnestue, hvor han arbejde indtil Mogensens død i ’72.

Her under ser du Erling Jessen sidde i sin førsteudgave af hans Jagtstol. Senere tegnede han en udgave med firkantede ben og hvor sædet hældede mere, som vi kender det fra Mogensens Jagtstol. Du kan også her under se flere billeder af Jessens stol.

erl3984835d3071203B-22

Her nedenfor kan du se og sammenligne med de langt mere kendte stole af Børge Mogensen.

bbbbb

Erling Jessens Jagtstol bliver i øvrigt fejlagtigt krediteret til Kurt Østervig flere steder på nettet.

Tryg på “Vidste du at”-tagget her under for at se flere blogindlæg i netop denne kategori her på bloggen.

2 tanker om “Vidste du at… Erling Jessen med Mogensen look-a-like

 1. Hej tak for en fremragende blog:)

  Jeg tror dig at der har sneget sig en lille fejl ind her. Erling Jessens stol har runde ben, som det ses på det originale billede du har lagt ind.

  Den anden stol (ikke den spanske) som der er en del billeder er Kurt Østervig for KP Møbler så vidt jeg husker… Kigger man på stolene overfor hinanden, så er det tydelig forskel.

  Så bare en venlig rettelse, da det er tydeligt at du går op i din research og tak for det:)

  Venligst Kristoffer

  1. Hej Kristoffer! Du har helt ret – tak. Det er efterhånden et halvgammelt indlæg – og jeg er også siden blevet klogere på stolene. Jeg har bare glemt alt om at få det rettet herinde. Mange tak!

Skriv et svar