Vidste du at… Kaare Klint har designet denne daybed

Vidste du at… Kaare Klint har designet denne daybed? Den er skam også yderst sjælden og derfor, er der ganske sikkert ikke ret mange, der rent faktisk kender til den. Udover at være sjælden, så er den også tidlig, så at sige. Denne daybed er nemlig tegnet helt tilbage i år 1917, hvor Kaare Klint altså blot var 29 år gammel. Dette var tidligt i Kaare Klints store karriere som møbelarkitekt, og hvor vi ellers skal frem i 1930’erne for at finde værker såsom Kupésofaen model 4118 fra netop år 1930, safaristolen fra år 1933 osv. Dog tegnede han allerede i 1914 Faarborgstolen.

Dette møbels sjældenhed kommer naturligvis også af det faktum, at den angiveligt blot blev fremstillet i sølle to eksemplarer, og begge hos snedkeren NM Rasmussen. Den ene, som her vist i indlægget, udført i mahogni og den anden i eg. De var eftersigende fremstillet på specialordre til henholdsvis maler Albert Naur og arkæolog Poul Nørlund.
Jeg ved at den unikke daybed var på auktion inde hos Bruun Rasmussen i Bredgade, København, så sent som tilbage i år 2015 eller måske 2016 – men hvorvidt den blev solgt eller ej, det har jeg desværre ikke umiddelbart kunne finde frem til. Hvis jeg ydermere ikke husker helt forkert, så lå vurderingen dengang på godt og vel 200.000 kr. – så der er uden tvivl tale om et specielt stykke dansk møbeldesign lige her.

b4db7abed6f52fbbd27f2e68dbb6430bdaybeddesignedbykaareklintfornmrasmussende_5_lKaare_klint

Tryk på “Vidste du at…”-tagget her nedenfor for at se flere indlæg i netop denne serie her på bloggen.

2 tanker om “Vidste du at… Kaare Klint har designet denne daybed

Skriv et svar