Vilhelm Wohlert

Povl Vilhelm Wohlert var en dansk bygnings- og møbelarkitekt, der levede fra år 1920-2007. Vilhelm Wohlert, som han bedst er kendt som, er i den bredde befolkning bedst kendt for at have stået bag Louisiana-museet, som han tegnede i samarbejde med kollegaen Jørgen Bo tilbage i ’57. Wohlert blev uddannet arkitekt fra Kunstakademiets Arkitektskole i år 1944, hvor efter han i årene ’46-47 arbejdede på tegnestue under arkitekterne Lind, Markelius og Ahlberg i Sverige. Fremme i år 1949 etablerede Wohlert egen tegnestue i Danmark, og kort efter grundlagde han tegnestuen Bo & Wohlert sammen med førnævnte Jørgen Bo.

Udover det verdenskendte museum i Humlebæk, så stod Vilhelm Wohlert bag en række andre bygninger samt en hel del restaureringsprojekter – der i blandt en række kirker og museer. Ydermere arbejdede Wohlert som professor på bygningskunst på Kunstakademiets Arkitektskole i årene 1968-1986.
Møbler og lamper blev det også til, selvom det ikke var den del af arkitekturen han arbejdede mest med. En af mine favoritter er Klaverstolen her, eller Piano Chair som den også kaldes, tegnet tilbage i år 1955 og fremstillet hos snedkermesteren P. Jeppesen, der også er kendt for at have udført møbler for bl.a. Grete Jalk.

(Billedet øverst er fra helmerdesignogantik.com)

Tryk på portræt-tagget lige her nedenfor for at se flere indlæg i netop denne kategori her på bloggen.

Skriv et svar