De overpolstrede skønheder

De overpolstrede skønheder er en lille guide i fyldige og tunge stole med former – ideelt til hjemmelig hygge i denne kolde tid. Netop denne type møbler, om det så er stole eller sofaer, har de senere år opnået en rasende popularitet både fra ind- og udlandet, hvilket også har medført at de er blevet meget dyre. Her nedenfor kan du se et udpluk af overpolstrede stole fra Danmark, Finland og Sverige.

Jens Houmøller Klemmensen lænestol og sofa, tegnet i år 1936 og fremstillet hos snedkermester Peder Pedersen. Ikke et hverken udbredt navn eller møbel – faktisk er dette et af de få møbler jeg kender til af den danske arkitekt.
2939_HC-2
(Billede af dmk.dk)

Fritz Hansen lænestol, tegnet omkring år 1938. Stolen er fra producenten Fritz Hansen, der dermed også er producenten bag. En konkret arkitekt kan så vidt jeg ved af ikke tilskrives.

FH_easychairs-2
(Billede fra dmk.dk)

Viggo Boesen lænestol, designet ca. 1930’erne og fremstillet enten hos fabrikanten Hos Wulff eller hos snedkermesteren A. J. Iversen.
449e998e68887f1bfbdfea5f1f52d8be

(Billede fra mearto.com)

Flemming Lassen lænestol, tegnet omkring år 1935 og fremstillet hos snedkermester A.J. Iversen. Dette er en af flere stole, der ikke med 100% sikkerhed kan siges at være at Flemming Lassen, men fra mange sider menes det at være tilfældet og de tilskrives derfor ofte ham. Ikke Lassens bedste kendte stol.
untitled
(Billede fra kemnitz.dk)

Märta Blomstedt lænestol, tegnet i år 1939. Hvem der fremstillede stolene ved jeg desværre ikke. Stolen her blev angiveligt tegnet til Hotel Aulanko i Blomstedt hjemland, Finland.
H0837-L88092399
(Billede fra invaluable.com)

Otto Schulz lænestol, designet i starten af 1940’erne og fremstillet hos fabrikanten Boet i Sverige.
1_2151581_armchair-designed-by-otto-schulz-for-boet-sweden-1-682x1024
(Billede af modernity.se)

(Billedet øverst af de to Märta Blomstedt-stole er fra invaluable.com)

Tryk på “Guide”-tagget her nedenfor for at se flere indlæg i netop denne kategori her på bloggen.

Skriv et svar